Prestaties van de leerlingen

Hieronder vindt u een lijst van cursisten en oud-cursisten Literaire Creatie met hun literaire prestaties.

Academie Aalst

Katrien Dierick publiceerde in 2013 haar debuutroman Raak mij niet aan bij Bola Editions.

Chantal De Craecker publiceerde in 2013 haar eerste roman Naakte waarheid, bij Bola Editions.

Anja Van Geert publiceerde tot nog toe enkele gedichten in verzamelbundels en een drietal boekjes voor kinderen in de Kameleonbieb-reeks van uitgeverij Die Keure.

Ben Schokkaert publiceerde in 2011 ‘Het koekje bij de koffie’, een boek over 40 jaar Oxfam Wereldwinkels (Uitgeverij Epo).

Conrad Stragier publiceerde in 2015 zijn debuutbundel onder de titel ‘soms droomt pinokio, soms ook niet’.

Academie Borgerhout

Ruth Aerts won met haar eindwerk literaire creatie, de novelle ‘Lucht’, De Gouden Meeuw van Creatief schrijven, een prijs voor het beste in eigen beheer uitgegeven werk.

Omar B (pseudoniem), publiceerde de roman ‘Oesters en Merguez’ bij Houtekiet . Een recensie van de hand van Dirk Verhofstadt op http://www.liberales.be/boeken/omar
Peter Chabot (studeert af dit schooljaar in Academie Borgerhout) won in juli 2012 de derde prijs ‘Boek als reisgenoot’ – essaywedstrijd van Literair Nederland.

Luc De Keersmaecker publiceerde de roman ‘Wolfsvrouw’ bij uitgeverij Vrijdag/Antwerpen 2011.

Max Greyson: studeerde  af (2012) met een novelle Zand in de branding,  en publiceert binnenkort poëzie ‘De vrije man’ bij www.onswoord.nl. HIj  neemt regelmatig deel aan slampoetry-optredens in binnen- en buitenland  en werd tweede op het NK Poetry Slam. http://www.hetgroeneboek.be/sprekers.php?s=Max_Greyson

Jan Hardies studeert in het eerste jaar en werd dit jaar geselecteerd met een verhaal voor de finale van Frappant-TXT in april 2011.

Miche Vanwayenberg (ex-studente Academie Borgerhout) schrijft, in opdracht, gelegenheidsteksten op maat: ‘rituele woorden in dialoog’. Bij geboorte, verjaardag, jubileum, overlijden, pensioen, afscheid … (Contact: mvanwayenbergh@yahoo.com)

 

Academie Genk

Greetje Vandekerckhove studeerde af met een bijzonder eindwerk: het e-book Greetje Schrijft. https://greetjeschrijft.jux.com/

Academie Haasrode

Vera Van Renthergem publiceerde haar eindwerk ‘Rood’ bij uitgeverij Manteau. Haar roman werd genomineerd voor de ‘Kinder- en Jeugdjury’ 2011-2012 en
stond op de longlist voor de Thea Beckmanprijs 2011. In 2014 verscheen ‘Vrijdag is de hel minder heet’ bij Clavis.

Marina Dubois  won met haar kortverhaal ‘Rozenland’ de Hendrik Prijs-prijs van Sint-Truiden in 2010. Ze ontving in 2010 ter gelegenheid van de uitreiking van de Gouden Meeuw, met haar eindwerk, de roman ‘Blauwe Woorden’, de prijs voor het beste manuscript. ‘Blauwe woorden’ verschijnt in 2017 bij uitgeverij Gelderland.

Katia Coolsaet werd bij de uitreiking van de Gouden Meeuw 2011 met haar eindwerk, de roman ‘Nest’, genomineerd voor haar humoristische schrijfstijl.

Judith Anaf won met haar reisverhaal Zebrzydowice de finale Write Now! 2011 Leuven

Diane De Bruyn publiceerde haar eindwerk ‘Een touw met duizend knopen’ bij De Bezige Bij (2013)

Rita Vrancken publiceerde haar eindwerk ‘Buiten blijft het zondag’ bij Uitgeverij Vrijdag (2017)

Academie Hasselt

Ingeborg Manshoven behaalde in 2008 met haar eindwerk: ‘De Trapeze’  de eerste prijs van de Hendrik Prijs – prijs te Sint-Truiden. Ze publiceerde ook haar tekst ‘Prinses Princilla in: ‘Als figuren leven,’  een publicatie van Opendoek/Creatief Schrijven in 2009.

Arlette Hennek behaalde de Ward Ruyslinckprijs met haar eindwerk ‘Bezieling’.
Ingeborg Manshoven

Reinhilde Vermeulen behaalde in 2011 met haar eindwerk: ‘Toute est grâce’ de eerste prijs van de Hendrik Prijs – prijs te Sint-Truiden.
Katrijn Lemoine won met haar column ‘Dagelijks Brood’ de 2e prijs in de schrijfwedstrijd Gerard Vermeersch 2011
Yvonne de Vries: Vanillevla met Wormen, Van Holkema en Warendorf, 2013

Academie Ieper

Astrid Dewancker won met haar poëzie al hier en daar een prijs en stond op meerdere podia in Vlaanderen en Nederland.

Erna Schelstraete publiceerde gedichten in de Poëziekrant en is af en toe laureaat bij een poëziewedstrijd.

Erwin Steyaert is regelmatig laureaat in poëziewedstrijden en publiceerde in verschillende literaire tijdschriften. Hij debuteerde in 2017 bij P met de dichtbundel Alleen van kale reizen kom je thuis.

Yerna Van den Driessche publiceerde de dichtbundel ‘Reconstructie’, haar eindwerk literaire creatie, bij uitgeverij P. Ze staat ook regelmatig op het podium en brengt nieuw werk in literaire tijdschriften. Intussen verscheen een tweede dichtbundel ‘Mendeljevkoorts’ en een derde ‘Schaken met de dood’.

Elisabeth Van Winckel was finalist bij Liefde voor Lyriek 2017.

Jean-Luc Van Hove was finalist bij de Ode aan de Boekhandel-schrijfwedstrijd van Bookstoreday.nl..

Academie Lier

Reine De Pelseneer debuteerde succesvol als dichter bij Uitgeverij P met de bundel ‘Doorgrond’. Haar derde bundel ‘Aan alles vast’ verscheen bij uitgeverij De Contrabas. Daarnaast schrijft Reine poëzie en verhalen voor kinderen. Zo verschenen recentelijk ‘De keizer kan niet slapen’ en ‘De langzame weg van Dwaal’ (beide bij uitgeverij de Eenhoorn). Reine is redactrice van Seizoenen, het tijdschrift van Velt en doceerde ook zelf enkele jaren literaire creatie in Lier.

Karen Sergeant schreef tijdens haar opleiding Literaire Creatie de historische jeugdroman ‘Vlucht uit Sparta’, die in 2008 werd gepubliceerd bij Uitgeverij de Eenhoorn.

Diana Van Strijdonk publiceerde haar tekst: ‘Zwijgen en Wachten’ in ‘Als figuren leven,’  een publicatie van Opendoek/Creatief Schrijven in 2009.

Philippe Jacobs won in 2013 de Marc Braet poëzieprijs.

Shari Van Goethem debuteerde in 2016 met de bundel Een man begraaft een boom bij uitgeverij Vrijdag

Sarah Michaux won een podiumplaats op Dichters in de Prinsentuin 2017.

Academie Sint-Niklaas

Danny De Vos publiceerde in 2015 zijn eerste jeugdroman ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’ (Uitgeverij Manteau)

Van Anke Verleysen verscheen in 2015 haar eerste dichtbundel ‘Haar’ (vzw Scriptomanen Uitgeverij)

Sofie De Moor publiceerde in 2015 ‘Wilde Plannen’, haar debuut bij de jeugd in de Verrekijker-reeks van Uitgeverij die Keure.

Ook Donna Van Riet gaf in 2015 met ‘Dikke zwarte Finn’ haar eerste boekje voor de jeugd uit bij die Keure, in de Verrekijker-reeks.

Academie Tielt

Evy Crevits studeert in het tweede jaar en kreeg een eervolle vermelding in de poëziewedstrijd van Cultuurkapel De Schaduw.

Kris De Lameilleure won in Deinze de Canteclaer-poëziewedstrijd. Hij publiceerde in Het gezeefde gedicht, Kluger Hans, Deus ex Machina en Het Liegend Konijn.

Sofie Huvaere, beter bekend als Sofiestift, won de Canvasprijs bij het Depot van de Gevonden Gedichten.

Amarylis De Gryse was één van de tien genomineerden bij de schrijfwedstrijd Het Rode Oor van deBuren en eindigde bij de finalisten van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd.

Gino Dekeyzer is zowel op proza- als poëzievlak actief. Voor poëzie won hij de derde prijs in de Julia Tulkens poëziewedstrijd 2015, de tweede prijs in de Poëziewedstrijd kunstencentrum ’t Vaartje Lissewege 2015 en de eerste prijs in de wedstrijd ‘Gedichten om te koesteren’ Creatief Schrijven 2017. Voor proza kreeg hij de derde prijs bij de wedstrijd ‘De barbiepop’ Schrijven Magazine i.s.m. Schrijversacademie Nederland 2017, de tweede prijs bij Aspe Award 2016 en de eerste prijs bij de Radio 1 schrijfwedstrijd Fintro literatuurprijs 2016.

Advertenties

3 thoughts on “Prestaties van de leerlingen

 1. Een kleine rechtzetting. Mijn eindwerk bij Creatief Schrijven Haasrode heette Knopen. Het oorspronkelijke manuscript werd nadien herwerkt tot Een touw met duizend knopen.

 2. Goede middag,

  Volgde drie jaar literaire creatie bij An Smits in Oudenaarde.
  Kan ik nu beginnen in de Lekkerbeekstraat in Kortrijk?

  Groeten en dank,

  Marc R. Van Den Berghe
  0486231414

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s