Sharah Pleumeekers

Sharah Pleumeekers Foto Sharah Pleumeekers geeft les in de SAMWD Lier vanaf 2009.

Schrijven is kijken naar de wereld, de wereld laten doorsijpelen en een verwondering koesteren. Schrijven is het onderliggende boven laten drijven, zonder spandoeken te gebruiken. Schrijven is schrappen tot op de essentie, een kracht die je recht in het gezicht aankijkt en de lezer confronteert.

Over Literaire Creatie bij Sharah

Om de cursisten te stimuleren bij het schrijven is er een uur Repertoirestudie waar aansluiting gezocht wordt bij de belangstelling van de leerlingen. We staan stil bij grote voorbeelden uit de wereldliteratuur die de cursisten kunnen inspireren of confronteren met de pijnpunten in hun teksten. Ook wordt het hoofd gebogen over bepaalde Schrijftechnieken om een tekst meer leven in te blazen. Een uur waarin de Passie voor Literatuur wordt gedeeld door een diepgaande analyse.

De teksten van de cursisten worden in de eerste plaats globaal besproken (thema, premisse, inhoud), dan kijken we naar Stijl en Structuur (vorm) en uiteindelijk een close reading waar niets aan het klassikale oog ontsnapt. Schrijfopdrachten worden gegeven op maat van de cursist, zodat hetgene wat in hem naar uitdrukking zoekt tot uiting kan komen.

Advertenties