Lies Van Gasse

Lies van Gasse (1983), is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze debuteerde in 2008 bij Wereldbibliotheek met de bundel Hetzelfde gedicht steeds weer. Sindsdien is ze een van de actiefste jonge stemmen in de Vlaamse poëzie. Ze publiceerde twee graphic poems, Sylvia en Waterdicht, waarvan de tekeningen werden getoond op Watou 2011. Ook publiceerde ze de met de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen bekroonde bundel Brak de waterdrager, en de voor de Pernathprijs genomineerde bundel Wenteling. Met Annemarie Estor creëerde ze het multimediale poëzieproject Hauser. Lies Van Gasse maakt in haar werk vaak de brug tussen tekst en beeld, die op fascinerende wijze gemixt worden.

Over literaire creatie bij Lies

Vanaf september 2012 geeft Lies Van Gasse literaire creatie aan de SAMWD in Lier. Van Gasse gaf al eerder cursussen en workshops bij Wisper, Jeugd & Poëzie, SMAK Gent en diverse scholen en bibliotheken te lande. De cursus literaire creatie in Lier is uniek, in die zin dat die zich zuiver toespitst op poëzie. De leerlingen zullen vertrekken vanuit eigen werk, maar ook vanuit specifieke opdrachten diverse technische aspecten van het poëzie schrijven ontdekken. De bedoeling is dat ze op allerlei speelse manieren inspiratie op doen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het lezen en bespreken van het werk van andere, gepubliceerde schrijvers. Zo is het de bedoeling dat de leerlingen gedurende de jaren een eigen visie en een eigen taal gaan ontwikkelen.

Nieuw!!!!

Vanaf 2014 kan je in Lier ook de richting Singer-songwriter volgen. Leerlingen worden begeleid in het creëren van muziek en tekst en het brengen van een volwaardige song. Het tekstgedeelte wordt gegeven door Lies Van Gasse.

Inschrijven

Meer info via www.samwdlier.be

of 034804579

contact Lies Van Gasse: liesvangasse@gmail.com

Bibliografie Lies Van Gasse

Eigen publicaties :

Hetzelfde gedicht steeds weer, uitgeverij Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2008

Sylvia, uitgeverij Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2010

Waterdicht, uitgeverij Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2011

Brak de Waterdrager, Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2011

Wenteling, Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2013

Het boek Hauser, Wereldbibliotheek, Amsterdam, 2013

Een stem van paardenhaar,Azulpress, Maastricht, 2014