Prisca Heylbroeck

leerkracht in Vilvoorde.

prisca.heylbroeck@hotmail.be

Over Prisca Heylbroeck:

Prisca Heylbroeck studeerde in 2003 af aan het Conservatorium Gent als actrice. Ze is sindsdien actief binnen theater als actrice en regisseur en maakt zelf bewerkingen van klassieke theaterteksten. Ze schrijft haar eigen theatermonologen en heeft een passie voor literatuur en poëzie.

Over literaire creatie bij Prisca Heylbroeck:

Voor de cursus Literaire Creatie werkt de Stedelijke Academie Vilvoorde samen met STALstudio. De lessen vinden plaats in het Domein Drie Fonteinen, hartje natuur, in een theatercomplex waar we over een uitgebreide infrastructuur beschikken.
We werken samen met andere disciplines en halen veel inspiratie uit deze kruisbestuiving.
Dit heeft onder andere als voordeel dat de leerlingen van de opleidingen Toneel en Welsprekendheid de teksten van de cursisten tot leven brengen en er een extra dynamiek aan geven. Je hoort ook meteen hoe je tekst klinkt!

De inhoud is gevarieerd en behandelt de verschillende domeinen: proza, poëzie en drama. Op die manier proef je van alles een beetje en ontdek je je eigen voorkeur. We starten met losse schrijfoefeningen waarbij we onze fantasie prikkelen en taaltechnische aspecten onderzoeken. Per trimester onderzoeken we één domein a.h.v. schrijfopdrachten. Je leert je eigen stijl, sterktes en interesses ontwikkelen in een kleine groep. In het derde jaar schrijf je een eindwerk waarbij je een genre naar keuze uitdiept. Op het eind van ieder jaar worden je teksten beoordeeld door een professionele vakjury die persoonlijke feedback geeft.

Meer info vind je op www.stalstudio.be en op www.academievilvoorde.be

Advertenties