Marc De Corte

Leerkracht in Roosdaal-Strijtem

marc.decorte@me.com

Over Marc De Corte

Ik heb mijn sporen vooral verdiend als acteur, regisseur en lesgever toneel.
Maar net omdat ik al twintig jaar vind dat er niet altijd goede teksten voorhanden zijn voor theater met pubers en jongeren op academies, ben ik lang geleden begonnen met het schrijven van eigen theaterteksten. Hoe meer ik er zo schreef, hoe meer ik de smaak te pakken kreeg. Sinds een tiental jaren doe ik het dan ook professioneel, naast mijn andere bezigheden. Ik schrijf voornamelijk toneelteksten, maar ook kortverhalen en liedjesteksten.
Toneelstukken van mij werden opgevoerd in het Ro-theater (‘De Gouden druppel’ naar Michel Tournier), in Theater Froefroe en Théâtre des 4Mains (‘Avaar’ naar Molière en ‘Icarus’).
Over literaire creatie bij Marc De Corte
In mijn lessen literaire creatie besteed ik aandacht aan alle genres, van poëzie, proza over uiteraard toneel en lied. Ik werk heel vaak via korte oefeningen die de leerlingen toelaten een onderwerp snel te ontdekken, en van daaruit te kijken hoe we daar verder mee om kunnen gaan. Regelmatig geef ik ook een gezamenlijke oefening waarbij we dan met zijn allen aan een gezamenlijke schrijfopdracht van grotere omvang werken.
In het tweede, en zeker in het derde jaar werkt de student meer en meer zelfstandig, waarbij ik eerder de coach vanaf de zijlijn word. Ik vind het immers belangrijk dat de student zijn eigen schrijfstijl steeds beter leert te ontdekken, en zich minder en minder moet verlaten op het oordeel en de commentaar van mezelf.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s