Frank Pollet (wordt voorlopig vervangen door Sofie De Moor)

Leerkracht in Sint-Niklaas
frank.pollet(at)live.be
Over Frank Pollet
In een vorig leven was Frank Pollet leraar Nederlands aan een middelbare school. Nu is hij een kleine (1,72 m) zelfstandige auteur die brood en beleg verdient met het schrijven van kinder- en jeugdboeken, poëzie voor volwassenen en kinderen, reportages allerhande, met het geven van lezingen in biebs en scholen én met het doceren van Literaire Creatie.

Enkele recente publicaties
Onopgelost en Waargebeurd (i.s.m. Guy Didelez, Van Halewyck, 2017)
de Wachteling (i.s.m. Moniek Vermeulen en Tim Polfliet, de rêverie, 2017)
Ik mis je, mams! (i.s.m. Moniek vermeulen, De Eenhoorn, 2016)
De Werkkamer – interviews in het schrijfatelier (gesprekken met 29 dichters Les Iles, 2015)
Berta, voor niets of niemand bang (prentenboek i.s.m. Moniek vermeulen en Gitte Vancoillie, De Eenhoorn, 2014)
Want een ezel is een voorbeeldig mens! (De Eenhoorn, 2014)
Alles wat je absoluut niet wil weten over 13 en nog veel, veel, veel, veeeeeeeeel meer! (Kramat, 2013)
Een nieuwe thuis voor Treesje, voor zevenplussers (Manteau, 2013)
Zoo de ruimte in!, non-fictie over ruimte-experimenten met dieren, voor tienplussers (Kramat, 2012)

Veel meer vind je op www.frankpollet.be

Over literaire creatie bij Frank Pollet
Literaire creatie,zo heet de cursus officieel, maar je zou hem eveneens creatief schrijven kunnen noemen. Want daar draait het uiteindelijk om: of je nu verhalen, gedichten of toneel wil schrijven, creativiteit en vakmanschap zijn de basisingrediënten voor een boeiend literair product.
Literaire Creatie 01 lowresDe drie jaar durende cursus is een praktisch programma. Vooropleiding is geen must. Alles draait om schrijven, wat concreet betekent dat de cursisten zich wekelijks drie uur lang onder begeleiding intensief verdiepen in alles wat met literair schrijven te maken heeft. Ze ontdekken dat dit niet enkel een kwestie van goddelijke inspiratie is, maar vooral een zaak van schrappen, schrappen en schrappen. Tot enkel overblijft wat nodig is. Gebald én gelaagd. Gevleugeld en gegrond.
De literaire creatievelingen krijgen opdrachten en goede raad. Onder begeleiding wikken en wegen, kneden en knagen zij. Peuteren. Overleggen. Geven en krijgen in- en overzicht.
Eigenlijk is Literaire Creatie een cursus diefstal. Leren zien wat je kunt gebruiken en je dat eigen maken. Overwegen wat bruikbaar is om je eigen inhoud vorm te geven.
Huiswerk? Natuurlijk: lezen én schrijven. Fanatiek. Elke week opnieuw. Drie jaar lang. Want schrijver word je door te schrijven, te schrijven en te schrijven. Een waarheid als een koe van een goed jaar. Uiteraard.

Literaire Creatie 02 lowres

De lessen vinden plaats tussen september en juni, voor de eerstejaars op donderdagavond, voor tweede- en derdejaars op donderdagavond of zaterdagochtend.

N I E U W
Naast het schrijven van poëzie, proza, theater (voor volwassenen, jeugd, kinderen), is er ook de mogelijkheid om songteksten te schrijven (i.s.m. collega’s van andere afdelingen van de SAMWD).

Advertenties