Ieper

dé AcademieWeverijstraat 35
8900 IEPER

muziek.academie@ieper.be

057/23.94-60

Sylvie Marie

sylviemarie@gmail.com

www.sylviemarie.be

Over Sylvie Marie:

Sylvie Marie (Tielt, 1984),  woont in Gent, publiceert sinds 2005 gedichten en verhalen in literaire tijdschriften en staat regelmatig op het podium. Ze studeerde journalistiek, liep stages bij Radio 1, De Standaard en Knack en heeft ook een dik jaar als eindredacteur bij Het Nieuwsblad gewerkt.
In het voorjaar van 2009 verscheen haar eerste dichtbundel ‘Zonder’ bij Vrijdag/Podium. Bij dezelfde uitgeverijen volgde in 2011 de tweede bundel ‘Toen je me ten huwelijk vroeg’ dat genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs, de J.C. Bloemprijs en de Eline van Haarenprijs. In 2014 verscheen haar derde dichtbundel ‘Altijd een raam’. Marie schreef ook een roman, ‘Speler X’ kwam in 2013 uit.
Marie is naast leerkracht literaire creatie ook redacteur bij het literaire tijdschrift Deus ex Machina. In 2009 won ze Humo’s Gouden Aap waardoor ze een dik jaar lang wekelijks een gedicht in het blad bracht.

Over literaire creatie bij Sylvie Marie:

Samen met een kleine groep gemotiveerde medeschrijvers oefenen we stijl en taal. We gaan in het eerste jaar vooral op zoek naar je thema’s en naar je eigen pennenstreken. In de volgende jaren spits je je steeds meer toe op jouw eigen literaire projecten. Je experimenteert met allerlei genres en conventies. Poëzie en proza komen evenveel aan bod, maar we hebben het ook over theaterteksten, essays en journalistieke teksten. Uiteraard werpen we ook een blik op de professionals. We lezen en onderzoeken teksten van bekende auteurs, nodigen gastsprekers uit en wonen literaire evenementen bij. De confrontatie met de groep is verrijkend en ondersteunend.

We komen een heel jaar samen, drie uur per week, tussen september en juni. In Ieper vinden de lessen plaats op zaterdagvoormiddag.

Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met:

SAMW Ieper, muziek.academie@ieper.be of 057/23.94-60

Sylvie Marie met de leerlingen in de les. (c) Tijl Capoen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s