Maasmechelen

Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en dans (hoofdzetel)
Zetellaan 50
3630 MAASMECHELEN

Ingeborg Manshoven
mobiel 0476 28 91 99

Wie is Ingeborg Manshoven?

P1010267 (2)Ingeborg is schrijfdocent in Mol en Maasmechelen

Ingeborg Manshoven (°1966) woont in Hasselt en volgde een specifieke schrijfdocentenopleiding waarna zij in 2012 begon les te geven aan de academie van Mol. Het daaropvolgende schooljaar startte zij ook in Maasmechelen.

Daarnaast geeft zij af en toe ook kortere cursussen autobiografisch schrijven op diverse locaties en voor uiteenlopende doelgroepen.

Jaren geleden volgde zij zelf de opleiding Literaire Creatie aan de academie van Hasselt en met haar eindwerk, een kortverhaal getiteld ‘De Trapeze,’ won ze de Hendrik Prijs-prijs te Sint Truiden.

Voor poppentheater Ellebieke uit Deerlijk schreef ze het scenario van het toneelstuk ‘Flor en de bende van de bakfiets’ en In 2009 publiceerde ze het toneelstuk ‘Prinses Priscilla’ in ‘Als figuren leven’, een uitgave door Creatief Schrijven en Open Doek. Op dit moment werkt zij aan een boek voor kinderen van de lagere school

Literaire creatie bij Ingeborg

Als je met plezier schrijft, klinkt dat op allerlei manieren door in je teksten. Daarom is het belangrijk dat je je vrij voelt om te schrijven, dat je je goed voelt in de groep. We werken immers in groep, maar steeds met aandacht voor het individueel schrijfproces en persoonlijke groei. In de lessen leer je dan ook hoe je op een opbouwende manier feedback kan geven op elkaars teksten.

Je leest en bestudeert ook teksten van bekende auteurs van vroeger en nu.

Je leert allerlei schrijftechnieken. Je leert onder andere hoe je een verhaal kan opbouwen, hoe je de personages kan laten leven door het schrijven van dialogen. Je leert dat schrijven en schrappen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat schrijven zowel een intuïtieve als een rationele bezigheid is. Soms krijg je schrijfopdrachten die je inspiratie nieuw leven inblazen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je je eigen schrijfstijl en genrevoorkeur ontdekt en dat je schrijvershuid er een is die je nooit meer wil missen.

Je kan veel leren over schrijven, maar bovenal moet je ervan genieten!

Tijdens het schooljaar komen we drie uur per week samen. (Niet tijdens de schoolvakanties) De volledige opleiding is gespreid over drie studiejaren.

Voor meer inlichtingen kan je bellen of mailen.

0476 28 91 99

ingeborgmanshoven@hotmail.com

Ook kan je contact opnemen met de scholen.

Academie Mol

muziekacademie@gemeentemol.be

014 31 38 21

Academie Maasmechelen

academievoormtdmaasmechelen@hotmail.com

089 76 97 77

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s