Hasselt

Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans
Kunstlaan 12
3500 HASSELT

stedelijk.conservatorium.mwd@hasselt.be of tel. 011 23 98 30

website: http://www.kunstencampushasselt.be

Leerkrachten zijn Beatrijs Peeters en Leen van den Berg

 

Over Beatrijs Peeters

Dsc_3266 (Medium)-2Beatrijs Peeters (°Mortsel, 1964) woont in Rotselaar en schrijft proza, poëzie en non-fictie. Haar nieuwste boek Vals nest verschijnt in 2016 bij uitgeverij de Eenhoorn.

Beatrijs werkt voor verschillende uitgeverijen als redacteur, vertaler en ghostwriter. Ze is sinds 1996 schrijfdocent voor onder meer Stichting Lodewijk De Raedt en Creatief Schrijven.

Beatrijs geeft ook privéschrijftraining en begeleidt auteurs in de zoektocht naar een sterke verhaalstructuur en een eigen schrijfstijl. Ze werkt voor Trefwoord (www.trefwoord.net) een van de weinige manuscriptbeoordelingsbureaus in Vlaanderen.   

Verder is Beatrijs hoofdredacteur van het tijdschrift Klap (www.klapkrant.be), uitgegeven door uitgeverij De Eenhoorn.

Haar tweede grote passie, naast schrijven met de pen, is schrijven met licht.

beatrijspeeters@gmail.com

www.beatrijspeeters.be

Literaire creatie bij Beatrijs

In het eerste jaar krijg je, via verschillende creatieve schrijfopdrachten, een grondige basis in de schrijftechniek van proza en poëzie. We experimenteren met diverse stijlen en gaan op zoek naar je thema’s en jouw eigen schrijfstijl. In het tweede jaar oefenen we diverse genres, waaronder het kortverhaal, het reisverhaal, columns, de theatermonoloog en andere literaire en journalistieke genres. In het derde jaar maak je onder begeleiding, een eindwerk naar keuze (roman, bundel columns, poëziebundel, novelle, theatermonoloog, …) We besteden heel veel aandacht aan het leren geven van opbouwende en veilige, maar goed onderbouwde feedback. Uiteraard lezen en onderzoeken we grote literaire voorbeelden en vervangen we de les af en toe door het bezoek aan een theatervoorstelling, een literair evenement of een ontmoeting met een auteur die ons laat binnenkijken in haar of zijn interne schrijfkeuken.

We komen een heel schooljaar samen, drie uur per week. Doorgaans heb je de keuze tussen een avondgroep of een groep overdag. Voor precieze lesdagen en -uren, en informatie over inschrijvingen neem je best contact op met de school.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s