Vilvoorde

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Koningslosteenweg
1800 VILVOORDE

Over literaire creatie bij Prisca Heylbroeck:

Voor de cursus Literaire Creatie werkt de Stedelijke Academie Vilvoorde samen met STALstudio. De lessen vinden plaats in het Domein Drie Fonteinen, hartje natuur, in een theatercomplex waar we over een uitgebreide infrastructuur beschikken.
We werken samen met andere disciplines en halen veel inspiratie uit deze kruisbestuiving.
Dit heeft onder andere als voordeel dat de leerlingen van de opleidingen Toneel en Welsprekendheid de teksten van de cursisten tot leven brengen en er een extra dynamiek aan geven. Je hoort ook meteen hoe je tekst klinkt!

De inhoud is gevarieerd en behandelt de verschillende domeinen: proza, poëzie en drama. Op die manier proef je van alles een beetje en ontdek je je eigen voorkeur. We starten met losse schrijfoefeningen waarbij we onze fantasie prikkelen en taaltechnische aspecten onderzoeken. Per trimester onderzoeken we één domein a.h.v. schrijfopdrachten. Je leert je eigen stijl, sterktes en interesses ontwikkelen in een kleine groep. In het derde jaar schrijf je een eindwerk waarbij je een genre naar keuze uitdiept. Op het eind van ieder jaar worden je teksten beoordeeld door een professionele vakjury die persoonlijke feedback geeft.

Meer info vind je op www.stalstudio.be en op www.academievilvoorde.be

Prisca Heylbroeck:

Prisca Heylbroeck studeerde in 2003 af aan het Conservatorium Gent als actrice. Ze is sindsdien actief binnen theater als actrice en regisseur en maakt zelf bewerkingen van klassieke theaterteksten. Ze schrijft haar eigen theatermonologen en heeft een passie voor literatuur en poëzie.

Barbara Van den Eynde:

Barbara Van den Eynde (1966) woont in Antwerpen. Na haar studie fotografie aan deAcademie in Antwerpen werkte ze 11 jaar in de Vlaamse Opera. Ze volgde de vierjarige opleiding literair schrijven in de SchrijversAcademie en de opleiding van één jaar tot docent in creatief schrijven.Sinds 2006 geeft ze schrijflessen voor Creatief Schrijven, SchrijversAcademie, KAV en VomingPlus voor volwassenen, en in museum Plantijn Moretus voor kinderen.

Lijkt dit iets voor jou? Neem dan contact op met:

SAMWD Vilvoorde, samwd.vilvoorde@telenet.be of 02/ 251 32 81

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s