Mortsel

Academie voor Muziek, Woord en Dans
Eggestraat 13
2640 MORTSEL

Leerkracht: Anneleen Van Offel


Over Anneleen Van OffelFWD_Anneleen-21

Anneleen Van Offel studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen. Daar sleep ze haar klavier onder de vleugels van Bart Moeyaert en Jeroen Olyslaegers. Momenteel werkt ze aan haar debuutroman, die zich afspeelt in Israël. Daarover schreef ze in 2015-2016 columns voor het Nederlands-Vlaams cultuurhuis deBuren. In de zomer van 2016 werd ze geselecteerd voor de schrijfresidentie van Das Mag en voor de Parijsresidentie van deBuren. Ze volgde masterclasses bij Joke Van Leeuwen, Stefan Perceval, Stijn Vranken en Bernard Dewulf. Met haar poëzie staat ze op diverse podia. Ze publiceerde in o.a. De Revisor, Hard//hoofd en Kluger Hans. Intussen timmert ze verder aan de weg en is geen droom te groot.

Sinds ze haar pedagogisch diploma behaald heeft slaat ze niet meer. Zalven gebeurt wanneer het moet, maar altijd daagt ze de cursist uit tot hij groeit.

www.anneleenvanoffel.be

info@anneleenvanoffel.be

Over literaire creatie aan de Academie in Mortsel

Centraal staan gedrevenheid, liefde voor je eigen (literaire) taal, een geleide en geleidelijke zoektocht naar de mogelijkheden en beperkingen van jou als aspirant-schrijver. Einddoel is een publicabel werk dat wordt beoordeeld door een externe jury. De opleiding is niet bedoeld als ‘therapeutisch schrijven’.

Genres: kortverhaal, column, novelle, roman, poëzie, monoloog, essay.

Tegen een democratische prijs mag je als aspirant-schrijver een professionele, intensieve en individuele coaching verwachten van je eigen schrijfproject, verbonden aan een kleine groep van maximaal zeven andere aspirant-schrijvers, die motiverend en verrijkend werkt. Je leest de teksten van de andere cursisten en formuleert feedback.

In het eerste jaar, het basisjaar, krijg je korte, wekelijkse schrijfopdrachten. Je verwerft inzicht in  de literaire taal en het literaire veld. Je leert kritisch(er) te lezen. Je experimenteert met taal en toon en gaandeweg komt je eigen stem uit je pen. In de volgende jaren spits je je toe op je persoonlijk project, hoe bescheiden of ambitieus ook. De begeleider staat niet voor, maar achter je.

Uiteraard onderzoeken we de kwaliteiten van professionele auteurs en jaarlijks gaan we een drietal gesprekken aan met hen die bereid zijn in hun keuken te laten kijken. In het verleden ontmoetten we oa. Joke Van Leeuwen, Bart Moeyaert, Tommy Wieringa, Diane Broeckhoven, Lize Spit.

De cursus bestaat uit twee uur Literaire Creatie en één uur Repertoirestudie, waarin we de ramen opengooien en op zoek gaan naar grote thema’s en verbanden tussen literatuur, muziek, beeldende kunsten en dans. De lessen zijn gegroepeerd op één avond.

De lessen vinden plaats op:

Maandag (19u-22u): tweede en derde jaar

Dinsdag (19u-22u): eerste jaar

Woensdag (19u-22u): tweede en derde jaar

http://www.academie-mwd-mortsel.be/

Advertenties

3 thoughts on “Mortsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s