Lier

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Gasthuisvest 50
2500 LIER

03 480 45 79

http://www.samwdlier.be/wordpress/woord/literaire-creatie

https://www.facebook.com/literairecreatieLier?fref=ts

 

IN LIER KIES JE HET GENRE WAARIN JE WILT WERKEN:

Voor Poëzie en Singer -Songwriting: Lies van Gasse
Voor Literair Proza: Peter Theunynck
Voor non-fictie/autobiografisch schrijven: Gretel Van den Broeck
Voor drama/scenarioschrijven: Michael Govaerts

Voor Singer-Songwriting:  Jan Borré, Bart Walravens en Lies Van Gasse

Poëzie 

Lies van Gasse (1983), is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. De leerlingen vertrekken vanuit eigen werk, maar ontdekken ook vanuit specifieke opdrachten diverse technische aspecten van het poëzie schrijven. De bedoeling is dat ze op allerlei speelse manieren inspiratie op doen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor het lezen en bespreken van het werk van andere, gepubliceerde schrijvers. Zo is het de bedoeling dat de leerlingen gedurende de jaren een eigen visie en een eigen taal gaan ontwikkelen.

Meer info via  liesvangasse@gmail.com

Non fictie/autobiografisch schrijven

 Gretel Van den Broek zet je op het spoor om levenservaringen in literatuur te gieten. Loskomen van clichés, leren associëren en creatief denken zijn haar stokpaardjes. De theorie van het schrijven doorspekt ze met haar ervaring als journaliste (magazines en diepte-interviews) en als auteur (non-fictie, literaire non-fictie en twee romans).

De vragen van de groep staan centraal, maar graag lezen en schrijven zijn een noodzaak.

De lessen gaan door in Colibrant, gelegen achter de openbare bibliotheek van Lier, op dinsdagnamiddag, van 13u tot 16u.

Meer info over de cursus: 0476 45 53 92 – gretel.vandenbroek@gmail.com

Drama/scenarioschrijven

Michael Goovaerts begon zijn schrijfcarrière als ghostwriter en scenarioschrijver. Daarnaast is hij scriptdoctor, schrijfcoach en docent. In zijn lessen Literaire Creatie ligt de nadruk op dramaschrijven voor film, televisie en theater. Je leert meeslepende personages tot leven brengen en dialogen of monologen te schrijven die boeien tot ver voorbij de laatste bladzijde. Je ontdekt de scharniermomenten die verstopt zitten in ieder verhaal en hanteert nieuwe technieken om spanning op te bouwen. Verder is er aandacht voor de interne keuken van de (scenario)schrijver, wordt er ruimte gemaakt voor kruisbestuivende samenwerkingen binnen de afdeling Woord en leer je complementaire schrijfgenres en kunstdisciplines kennen in de repertoirestudie.

Meer info: +32 485 31 21 04 – michael.goovaerts@gmail.com 

Literair proza

Droom je ervan om een roman te schrijven en zoek je een extra stimulans om er echt aan te beginnen? Of heb je al iets in je lade liggen? En wil je feedback op wat je geschreven hebt?

In de cursus gaan we ons samen verdiepen in allerlei aspecten die bij het schrijven van een roman van belang zijn: een sterke plot uittekenen, het juiste vertelstandpunt kiezen, karakters van vlees en bloed creëren, vlotte dialogen schrijven…

We lezen en bestuderen ook een aantal grote romans, zodat we van topschrijvers de kneepjes van het vak kunnen leren en ons steeds beter thuis gaan voelen in de fascinerende wereld van de literatuur.

Peter Theunynck (1960) is dichter, biograaf, scenarist van graphic novels en romancier. Hij houdt van interactie en deelt zijn kennis en ervaring graag met aanstormend talent.

De lessen gaan door in Colibrant, gelegen achter de openbare bibliotheek van Lier, op maandagavond, van 18u30 tot 21u30.

Singer-Songwriting

DSC_0367-e1496065132179.jpgIn deze driejarige opleiding leer je bij verschillende leraars de kneepjes van het vak. Je oefent je in het schrijven van teksten, leert je begeleidingsinstrument en je stem beter kennen, en componeert en arrangeert er op los. Tijdens het jaar wordt ook ruimte gemaakt voor extra workshops, en we nodigen een professionele jury uit. Zo kwamen de afgelopen schooljaren bijvoorbeeld Jonas Winterland, Jan De Smet, Leonore, Elvis Peeters, Michaël Brijs en Reinout Verbeke langs in onze academie. De lessen worden gegeven door Jan Borré, Bart Walravens en Lies Van Gasse.

Na afloop van deze drie jaar kan je jezelf met recht en reden singer-songwriter noemen. Misschien heb je zelfs al materiaal voor een eerste plaat?

De cursus is er voor gitaristen of pianisten die naast uitvoerder ook maker willen worden. Idealiter heb je een L4-diploma op zak, en schrijf je wel al eens een ingeving neer in een notitieboekje. Bereid je voor op een stevig, maar verrijkend engagement.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar lies.vangasse@samwdlier.net en bereid je voor op de auditie. Die valt dit jaar op 4 of 6 september. We peilen daar naar je kunnen en je motivatie, en luisteren ook naar wat jij van de opleiding verwacht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s